Henrie Vogel is beeldend kunstenaar en woont en werkt op Welleweg nr 1. U bent van harte welkom om zijn werk te bekijken in zijn prachtige galerie en werkruimte. Graag vooraf een telefoontje om teleurstelling te voorkomen: 06 136 12351
Website: www.henrievogel.nl 

 

Henrie woont niet voor niets op het Kampereiland. Dit waterrijke land zorgt voor sappige weiden en fraaie luchten. Die ruimhartigheid van lucht, licht en water is van invloed op zijn werk. In zijn atelier in een voormalige boerderij geeft hij workshops en schildercursussen. Daarnaast coacht hij mensen individueel.

 
20200514 185628
 Henrie Vogel over zijn werk
“Het landschap van het Kampereiland is in wisselwerking met de bewoners ‘geboren uit rivier en zee’. Dat heeft een bijzonder landschap opgeleverd. Een prima plek om te schilderen.”

Gewoon een sloot
“Ik ben bijvoorbeeld geboeid door sloten. Als kind vond ik de slootwal al fascinerend: visjes, slakken, bloedzuigers, modder, de lastige walkant, riet, gras, de wind. Een sloot lijkt een onbelangrijke plek. Een sloot wacht niet op ons, voor we het door hebben lopen we eraan voorbij. Ben je echter bereid stil te zijn dan zie je een plaats waar alles samenkomt. De hemel reflecteert op het wateroppervlak.Tegelijk zie je door die spiegel de bodem. Op die terloopse waterrand ontmoeten werelden elkaar.”

“Zien wat ik nog niet zag, daar gaat het om in mijn werk. Elk schilderij begint als een onbelangrijke plek. Een schilderij wacht niet op mij, voor ik het weet gebeurt er niets, dan verlaat het schilderij me. Ben ik bereid stil te zijn dan neemt de verf me mee waardoor het schilderij mij laat zien wat ik nog niet zag.”
 
Gewoon een schilderij
“Ik heb een speciale techniek ontwikkeld om de olieverf op te brengen. Ik gebruik papier om de verf op het doek te brengen. Het is een druktechniek. Door de vele lagen en richtingen ontstaat er een sterke nadruk op de stoffelijkheid van de verf. Ik werk net zo lang door tot dat het beeld een mystieke werking oproept die ik ook voel in de plek van inspiratie.”
Henrie in atelier 2