Ontdek de parel van de IJsseldelta

Omdat het massatoerisme het Kampereiland nog niet heeft ontdekt kun je er wandelend of op de fiets nog ongestoord ronddolen. Al ontdekkend zul je gegarandeerd enkele bijzondere verrassingen tegenkomen. Zoals de museumboerderij Kampereiland. Maar het is ook zeer de moeite waard even een kijkje te nemen in de miniatuurboerderij van Joop Koers aan de Nesweg. 

Natuurlijk is een bezoek aan het Kampereiland niet af zonder de balgstuw Ramspol te hebben aanschouwd. De opblaasbare waterkering beschermt de stad Zwolle en het achterland van de Overijsselse Vecht tegen hoog water. Bij dit ingenieuze staaltje techniek zult u zeker even stil staan bij de eeuwenlange strijd van de Kampereilanders tegen het aldoor wassende water.  

 

  

Bezienswaardig

Miniatuurboerderij 
Museumboerderij Kampereiland Erf 29 

Stormvloedkering Ramspol

Gemaal Kampen 
Stoomgemaal

 

Fietsen

Rondje Kampereiland

Fietsroute Kampereiland 
Plan uw eigen fietsroute op Kampereiland  

 

Wandelen

Er zijn twee wandelroutes over het Kampereiland die starten bij ontmoetingscentrum Ons Erf. Ook bij Erf1 in de Mandjeswaard kunt u aanhaken op de wandelroute.

 

Activiteiten

http://www.boothurenkampen.nl/

http://www.kanoweb.nl/kanovaren/kano-natuur-routes/rondje-kampereiland/

https://www.kampenandbeyond.com/

https://kamperevents.nl/

https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/ijsselmonding/dagje-uit-varen-door-de-ijsseldelta

Gemaal Kampen 

Vissen

Galerie 

Workshop kaasmaken

Boerderij-educatie voor scholen

 

Kopie van Stadserven Jacco Holtland A3A1810Campings

Het waterrijke, cultuurhistorische Kampereiland leent zich heel goed voor een meerdaags verblijf. In het gebied zelf zijn meerdere campings die elk voor iedere kampeerwerns een unieke en onvergetelijke ervaring bieden. Minicamping de Paardeboer is bijvoorbeeld ideaal voor de rustzoekers en gezinnen die wel even de handen uit de mouwen willen steken op de boerderij.

 Seveningen (Camping, haven, appartementen) 

Minicamping de Paardeboer 

Camping Jachthaven Roggebotsluis

 

 

 

 

pieper horizon viewBed & Breakfast

Helpen op de boerderij en bijvoorbeeld de dieren eten geven, kan ook op de hobby-boerderij in de Pieperpolder. De familie Spijker runt hier, in het prachtige weidse polderlandschap "de Pieper", het luxe, sfeervolle gastenverblijf de Pieper Horizon.

    

Net buiten het Kampereiland, bijvoorbeeld richting Ganzendiep en Genemuiden, liggen ook nog enkele mooie boerenaccomodaties die een uitstekende uitvalsbasis zijn om 'de parel van de IJsseldelta' te ontdekken. Qua bed & breakfast en hotels biedt de stad Kampen en haar rustieke buitengebied verder volop overnachtingsgelegenheid.

Boerendiekhuus (Bed & Breakfast) 

Weidevogelhuus (groepsaccommodatie)  
Vakantieboerderij Zeediekhoeve (aan het Ganzendiep bij de Mandjeswaard)

 http://www.depieperhorizon.nl/

 

Toeristische informatie

Meer weten over wat er allemaal te doen is op het Kampereiland, in de IJsseldelta of de stad Kampen? Kijk voor een actueel overzicht van evenementen en activiteiten, overnachtingen of een weekendje weg op de officiële tourist infosites van de Hanzestad Kampen en de IJsseldelta of ga langs bij Kampen Tourist Info in de Stadskazerne, Oudestraat 238.

Verder vind je hier een handig kaartje met toeristische locaties op het Kampereiland en in de Mastenbroekerpolder.

 

Toerisme logos

Stad.Kampen.nl Stad.Kampen.nl Stad.Kampen.nl