Ga je op de fiets, te voet of per auto het Kampereiland op? En wil je alles weten over de bijzondere plekken in het landschap? ‘Sinds 1363…’ praat je bij over ruim 650 jaar historie van het Kampereiland. Pak je telefoon, open de website www.sinds1363.nl en je hoeft alleen nog maar te klikken op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt.  Je krijgt dan meteen een rijkdom aan informatie over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden in je directe omgeving.

 

Natuurlijk kan je de tentoonstelling ook vanuit je luie stoel bekijken, gewoon thuis of waar je ook bent. Met de online versie of het ‘Sinds 1363 ebook’ blader je door de thema’s heen en klik je over de virtuele kaart van Kampereiland. Voor je het weet waan je je midden op het eiland in roerige tijden. Onder andere oude landkaarten, foto’s van overstromingen en nijverheid, en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, plaatsen het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden.

 

‘Sinds 1363…..’ is de online presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland.  Sinds 1363….’ is in 2020 als website en ebook aangeboden door de Stadserven als gift aan het Kampereiland. 

 

eBook dwonload icon 500px