De Stadserven beheert zijn kostbare, historische gronden conform de beleidskaders van de gemeente Kampen en op basis van vier statutaire hoofddoelstellingen:

  • geen vervreemding van het eigendom (erfgoed der vaderen)
  • behalen van een redelijk rendement
  • zorg voor natuur en landschap
  • voeren van het pachtbeleid

Beheer in balans
Naast de instandhouding van het bezit van de gronden richt de beheerstaak van de Stadserven zich op een duurzame gebiedsontwikkeling. Duurzaam in de betekenis van economisch én ecologisch gezond, binnen een kwalitatief aantrekkelijke omgeving waar mens en dier zich thuis voelen. Dat vergt een voortdurende balans in de afstemming tussen de belangen van pachters en bezoekers en die van natuur en landschap.

In de praktijk betekent dit dat de Stadserven streeft naar een optimale bedrijfsstructuur voor de pachtbedrijven, in combinatie met het behouden en versterken van de grote culturele, landschappelijke en natuurhistorische waarden van het Kampereiland.

Ontdek Het Kampereiland

De IJsseldeltaman en zijn team nemen je mee op excursies door de adembenemende IJsselmonding. Ze vertellen je over de schoonheid van het verleden en het heden van de IJssel, het Kampereiland, het Kattendiep en het Ketelmeer.

LEES MEER >

Agenda

22-09-2018: Sap persdag Ons Erf

Hangen uw fruitbomen nog vol met appels en peren? Kom dan op zaterdag 22 september naar de Sap...

28-09-2018: Kampereilandrevue

Met de voorstelling 'Oranje Boven' zetten de Kampereilanders de Stadsgehoorzaal geheid weer op...

Product van het Seizoen

Aardappelen zijn deze herfst het seizoensproduct van het Kampereiland. Ze zijn te koop in de streekkraam van de familie Van Der Linde.

LEES MEER >